19 Nisan 2018 Perşembe

Mim: İsimsiz Öykümüz

Ben de mimlendim a dostlar :) Bu mim şeysini çok ama çok sevdim, çok da yürekten istemişim ki hemencecik sıra bana geldi. Sevgili blog arkadaşlarım çok cici bir öykü mimi düşünmüşler. Herkesin birer ikişer paragraf yazmasıyla ortaya çok yazarlı bir öykü çıkarmayı planlamışlar. Başlangıçta kendi kendime ne anlarım ben öyküden daha bloga başlayalı 1 hafta oldu dedim ama dayanamadım. Beni de yazın diyiverdim :) Sonra, mimlene mimlene sıra bana da geldi. Burada Yıldız arkadaşıma çok teşekkür ediyorum. Ben de Saadet Sezer arkadaşımı mimliyorum ve beğenilmesi umuduyla çok bekletmeden başlıyorum yazıma :)

1. Bölüm Berlin Berlin
Saçları terden yüzüne yapışmış, gözleri ağlamaktan kan çanağına dönmüş, koşmaktan dizlerinde derman kalmamış bir şekilde, sokağın büyük caddeye açılan köşesinden ana yola fırladı. Zifiri karanlıkta bir arabaya rast gelme umuduyla koşmaya devam etti. Yolun karşı tarafında beliren ışığa biraz daha yaklaştığında, birinin kendine doğru geldiğini ve fısıldayarak "Öykü" diye çağırdığını duydu.

2. Bölüm Deeptone
"Öykü, Öykü, Öykü!" Fısıldamaların şiddeti arttı: 'Öykü, kızım, hadi uyan, uyansana, hadi kızım, sabah oldu, okuluna geç kalacaksın, uyan!!!' Bir sıçramayla uyandı: "Ah anne, sen miydin beni çağıran, ne işin vardı ışığın altında?' 'Ne ışığı yavrum, kabus mu görüyordun sen, sana kaç defa dedim, uykudan önce gerilimli filmler izleme diye, hadi kalk artık, bir duş al, portakal suyunu iç ve dersine yetiş."


3. Bölüm Ebemkuşağı
"Neyse ki rüyaymış dedi Öykü. Derin bir nefes aldı. Sonra kalkıp lavaboya gitti. Yüzüne çırptığı suyla kendine geldi. Annesi içeriden; 'İki lokma bir şeyler ye!' diye sesleniyordu. 'Geç kaldım anne!' diyerek, odasına gidip aceleyle giyindi. Annesine bir öpücük gönderip masanın üzerinde duran bir bardak sütü içtikten sonra kendini dışarı attı. Hızlı adımlarla ışıklara geldi.

Tam caddeden karşıya geçmeye hazırlanırken acı bir fren sesi duydu. Bir an, geceki rüyanın etkisiyle arabanın kendisine çarptığını zannedip gözlerini kapattı. Sonra kendine gelip gözlerini açtığında yerde yatan bir kedi yavrusu gördü. Hemen kediyi kucağına aldı. Neyse ki birkaç ufak çizikten başka görünür bir yarası yoktu kediciğin. İlk dersi kaçırmıştı zaten. Eve dönüp annemden mi yardım istesem yoksa veterinere mi görürsem diye ikilemde kaldı Öykü."


4. Bölüm İncirli Kurabiye
"Ama kısa sürede toparladı kafasını. Düşünmesine gerek yoktu ki, ne yapacağını o çok iyi biliyordu. Yüzüne kocaman bir gülümseme yayıldı. İçinde kelebekler uçuşmaya ve kalbi hızlıca atmaya başladı. Çünkü aklına gelen fikir onu heyecanlandırmıştı. Eve dönüp annesinden yardım almayacaktı elbette, kediyi veterinere götürecekti. Her gün okuluna giderken yolunu uzatıp kliniğinin önünden geçtiği, 'acaba karşılaşır mıyım?' düşüncesi ile kapısının önünde oyalandığı, aşık olduğu veterinere götürecekti kediyi. O veterineri de ilk, arkadaşının kedisini götürdüklerinde görmüştü... Zaten o anda da aşık olmuştu. Ondan sonra sürekli oraya gitmek için bahaneler buluyordu. Hatta veteriner onu geçen hafta kapısının önünden geçerken görünce içeri kahve içmeye çağırmıştı. Öykü o günden sonra daha çok görmek istiyordu veterineri. Hakkında bütün bilgiye sahipti.. Öykü daha üniversite 4. sınıftaydı, veteriner ile aralarında 3 yaş vardı..."

5. Bölüm Feri Peri
"Ayakları ondan evvel davranıp harekete geçmişlerdi bile. Hızlı adımlarla yürüyor, ılık sabah rüzgârını kızarmaktan kendilerini alamayan yanaklarında hissediyordu. Başını gökyüzüne doğru kaldırdı. Mavinin envaiçeşit rengine bürünmüş, güneşin anaç ışıklarından şahsına pay çıkarmaya çalışıyordu gök kubbe.

'Ne güzel bir Nisan sabahı..." dedi Öykü mutluluğun iksiri aşık olma hali ile sarhoş olurken. Küçük kedicik o sırada iyice kucağına yayılmış, karamel kahvesi tüylerini yalamakla meşguldü.

Bir sokak geçti, sonra bir sokak daha. Veteriner kliniği ile arasında sadece yirmi metre kalmıştı ki hemen yanı başındaki bir dükkanın camekanının önünde durdu. Camın yansımasında kendisini yeterince beğenene kadar üstüne başına bir çeki düzen verme gayretine girişti. Ensesinde topladığı koyu kumral saçlarını saldı. Saçlar omuzlarına düştü; perçemleri de küçük ve sevimli alnına. İşte şimdi hazırdı..."


6. Bölüm Bir Yıldızın Hikayesi
‘’Heyecan içinde özel kliniğin merdivenlerinden çıkarken kalp atışlarının ritmini frenlemek istercesine elini göğsüne bastırdı ve her adımı ile yüreğinin derinliklerinde giderek daha da çoğaldıklarını hissettiği pır pır uçuşan sevgi kelebeklerine hemen oradan uzaklaşmalarını söyledi. Olabildiğince normal görünmeye gayret etse de kucağında taşıdığı yaralı minik kedi kadar ürkek ve narindi. Bekleme salonunda girdiğinde daha önce hiç karşılaşmadığı sarı saçlı, ela gözlü, beyaz önlüğün içinde bile oldukça alımlı görünen bir genç kız karşıladı onu. “Bu kız da nerden çıktı şimdi” dedi içinden. Öfkesini yatıştırmaya çalışarak “Tunç Bey müsait mi?” diye sordu ve ekledi “Minik kedinin durumu biraz acil de”. “Tunç Bey şimdi bir operasyonda. 15 dakikaya kadar çıkar. O müsait oluncaya kadar ilk müdahaleyi ben yapayım dilerseniz. Ben onun yeni asistanıyım, adım Seray” deyip onay beklemeden çekip aldı kediciği Öykü’nün kucağından. Onu muyene odasına doğru götürürken geride bıraktığı parfümün rüzgarından hiç hoşlanmamıştı Öykü. Asistanın mekanik kollarında muayeneye giden kedicik ise çaresizce teslim oldu kaderine. Müjde annenin biricik kuzusu ve mahalledeki en yakın kankası Bücürük’le bugünkü pinpon maçını iptal edecekti mecburen.’’

7.Bölüm Bendeniz Sibella :)
Öyle görünüyordu ki beklemekten başka bir şansı yoktu. Boş bulduğu bir sandalyeye yöneldiği sırada telefonundan gelen sesle aniden irkildi. Arayan Müjde’den başkası değildi. Ne diyecekti şimdi ona ? Düşünmek yerine telefonu açmaya karar verdi. Telefondaki sesle ikinci defa irkildi. ‘’Öyküü neredesin sen Allah aşkına okula da gitmemişsin bugün. Akşamki maçı unuttuğunu söyleme sakın bana! ‘’Derin bir nefes aldı ve Müjde dedi; ‘’ Söz veriyorum en ince ayrıntısına kadar anlatacağım ama şimdi değil. Maçı da ertelememiz gerekiyor. Kızma olur mu ? diyerek kapattı telefonu.Neyseki Müjde fazla kurcalamamıştı konuyu.
Telefonu çantasına koyarken , merdivenlerden inen Tunç’u gördü.Heyecanlanmayacağına dair kendi kendini telkin ederken Tunçta onu çoktan görmüştü. ‘’Öykü, dedi senin burada ne işin var? Şey diyebildi…Kedi.. araba çarptı da aklıma sen geldin. ‘’Çok iyi yapmışsın nerede şimdi? Seray ilk müdahaleyi yapmıştır, gel bi beraber bakalım nesi varmış senin kedinin. Seray adını duymaktan hoşlanmadığını fark etti ama muayene odasına Tunçla girecek olmak ona adeta zafer kazandırmıştı.Küçük bir müdahale sonrası kedicik de kendine gelmişti. Artık gitme vaktiydi. Oysaki gitmek hiç içinden gelmiyordu. Vedalaşırken dile getirmeye çekinir gibi tutuk bir tavırla şey dedi yine. Öğle tatili vakti geldi galiba, aç mıydın? Tunç biraz düşünür gibi oldu, aslında çok aç değilim ama şu köşe başında yeni bir pastane açıldı, tatlılarının güzel olduğunu söylüyorlar.Ne dersin tatlı yiyelim mi ?
Share:

49 yorum:

  1. Ah Öykü, bekleyemedin mi biraz daha, teklifi Tunç mu yapmalıydı sen miii :)) Ama sen de haklısın zaman geçiyor dimi, aylardır kapısının önünden geç bak dön, nereye kadar :)) Seray'a kaptırmak var bir de işin ucunda hah haa :))
    Çooook güzel devam etti, ayy hadi bakalım pastaneye de gidiyorlar, neler konuşacaklar acaba, şimdi heyecanla onu bekleyeceğiz :))

    Çok sevdim bu bölümü de çok güzel oldu, heyecanı daha çok arttı :) Teşekkür ederiz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet heyecan iyice arttı. Bakalım daha neler olacak? Merakla bekliyoruz.

      Sil
    2. Sanırım ben dayanamadım :))) Ama bilemeyiz pastanede neler olacak acaba :)

      Sil
    3. Ama öykünün bölümü senin eline gelince pastaya pastaneye bulaşmalıydı ki zaten, çok çok güzel oldu :) Herkes kendisinden bir şeyler katıyor, böyle daha güzel oluyor :)

      Sil
    4. teşekkür ederim çok incesiniz. ben de pasta yazmazsam içimde kalırdı :))

      Sil
  2. ha haaaa, süpersiiin yaaa çok güzel olmuuuuş. ama baksanaaa ilk bölüm berlin berlindendiiii, onu düzeltiveeer yaaa :) bi deeee, bak, bücürük var yaaa bizim blogçu bücürük ve ben var yaaa, müjde ablaa, onun kedisiii yanii. sen onu bücürük diyil de müjde yap işteeee :) hihii bak ne güzel yazdın kiii, gelcem yineee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaaa nasıl atlamışım :( :( Ay ben bilemedim ki onu hemen Müjde olarak güncelliyorummm. İnşallah beğenmişsinizdir :)

      Sil
    2. çok beğendik yaaaaa, çok güzel bir aşk öyküsü olarak devam etmişsin ki, sevimli, neşeli, romantik işteeee, yaz işte sen öykü, pastacı öykücüüüüü :)

      Sil
    3. bi tanecik daha bücürük var onu da müjde yap tamam işteee :)

      Sil
    4. Güldürdün beni DeepTone :) Ben çok anlamam ama iyi ki katılmışım çok hoşuma gitti bu mim işi :) Düzelttim ayrıca :)

      Sil
    5. oleeey du daha bi dolu mim yapıcez ayol gül gül :)

      Sil
    6. Yapalım yapalım 🤗

      Sil
  3. bi deeee blogunun saatini düzeltseneeee, ayarlardan saata gircen ve gmt 2 istanbul yapcaaan hihihi :)

    YanıtlaSil
  4. ha haaaa çok hızlı çıktı bu öyküüüü, aşk kliniği sardııııı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama daha Tunç'un niyetini bilmiyoruz ki, garibim Öykü kendi çalıp kendi oynuyorsa bir de, ahh kıyamam ama :)))

      Sil
    2. Aşk ferman dinlemiyor:)

      Sil
    3. evet valla aşklı devam etcek öyküü, güzel gidiyoooo :)

      Sil
    4. Ha ha ha çok güldüm :)

      Sil
  5. Çok güzel olmuş gerçekten. Gülümseyerek okudum. Öykü'nün kalp atışlarını hissettim sanki. Ciddi ciddi aşk hikayesi yazıyoruz. Emeği geçen herkese çok çok teşekkürler. 🤗

    YanıtlaSil
  6. Yine bir vav diyeceğim vallahi 😊🙌şahane gidiyorsunuz bayıldım çok güzel yazmışsın 😊git Gide heyecan artıyor vallahi bakalım neler olacak 😊burada seni tanımak çok güzel oldu yeni bir dost kazanmış oldum 😊bu sayede dostlara teşekkür ediyorum 😊sevgiler ❤sıra bana gelince ne olacak acaba 😊şimdiden heyecan bastı doğrusu 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize çok sevindim çok korkuyordum :) Ben de çok mutluyum ☺️ Hepinizin enerjisi öyle güzel ki 🤗 💕

      Sil
  7. son yazıma da bir bakarsıııın artıııık :)

    YanıtlaSil
  8. Hızlı Gelişmeler var.:))) çok güzel...

    YanıtlaSil
  9. Çok başarılı bir blog olmuş Tebrikler. Blog dünyasında yeniyim banada beklerim.
    cagdasipekk.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederimmm en kısa zamanda uğrayacağım :)

      Sil
  10. Bücürükle Müjdecim de konuya dahil olmuşlar.Çok tatlı gidiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bilmiyordum ki başka bücürük yazdım 🙈🙈 Ah toyluk çok zor 😂

      Sil
  11. Sibella'cığım tebrik ederim çok güzel taşımışsın bayrağı. Emeğine, kalemine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çokkkkkk teşekkür ederim. Bu heyecanın bir parçası olduğum için çok mutluyum 🤗

      Sil
  12. Çok heyecanlı gidiyor, neler olacak bakalım :)) taze blogunu da yeni keşfettim, hoşgeldin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir sonraki bölümü kim yazacak?

      Sil
    2. Saadet sezeri mimledim :) ayrıca çok teşekkür ederim 💕 Bol bol görüşmek dileğiyle 🤗

      Sil
  13. Çok güzel ilerlemiş,ellerine sağlık:) Öykü bence iyi yaptı bu teklifi Tunça yapmakla. Ama pastanede neler konuşacaklar,Tunç ne düşünüyor kimbilir,hep birlikte göreceğiz:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim güzel bir mim oldu bu, herkesin parmağı olduğu için de tadı başka güzel oldu :)

      Sil
  14. Aşk bu; yeri geldiğinde cesur olup ilk teklifi sen yapmalısın. Hele ki bir de beklemek ve hayatını ertelemek istemiyorsan, gururunu yeri geldiğinde sevginin yerine koyabiliyorsan aslında bu da bir erdemdir.
    Öykü'yü çok sevdim şimdi. Çok güzel olmuş :) Akşam eve geldiğim gibi hemen uğradım :D Bu bölümü de alıp ben de yazıma ekleyeyim şimdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çook mutlu oldum beğenmene. Tabi hayatı ıskalamamak lazım değil mi :)))

      Sil
  15. Merakla devamını bekliyoruzzzz📝📝

    YanıtlaSil
  16. Çok beğendim, çok güzel ilerlemiş. Hepinizin emeğine sağlık. Devamı geliyor yakında 😊 💙

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oo süper haber, heyecanla bekliyoruzz :)

      Sil
    2. Heyecanla, merakla bekliyoruz. Sevgiler🤗

      Sil
    3. Aa pastanede oturma teklifini Tunç yaptı diye anladım ama şimdi yorumları okuyunca Öykü mü yaptı? Bilemedim. Öyleyse düzelteyim. 😊 💕

      Sil
    4. Öykü beraber bişiler mi yapsak yemek mi yapsak diye ağız aradı :)))) Tunç beyefendi de aç değilmiş ama Öyküyü kırmadı yeni açılan bi pastane varmış ona gitmeyi teklif etti :)))

      Sil
    5. Tamam canım doğru anlamışım. Çok teşekkür ederim 😊 🌸

      Sil

Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler .
Blog sahibi olmayan misafirlerim anonimi işaretleyerek yorum bırakabilirler.