Madem eskilerden gidiyoruz biraz öyle devam edelim istedim.
Hayatımızdaki ilklerin değiştirilemez bir yeri ve önemi vardır. (En azından benim için öyle) İlerleyen zamanlarda anı kutum adlı yazımda paylaşmayı düşündüğüm şeyleri de düşününce, ilklere dönüp baktığımda yüzümün gülümsediğini fark ettim. Eminim büyük bir çoğunluk bana katılacaktır. Çünkü her ilk çok ama çok özeldir.
Tıpkı ilk pastam gibi 😊
Şimdi geriye dönüp baktığımda Sibella bu ne yahu desem de onun yeri benim için hep çok farklıdır. Çünkü hatalarım vardır onda , geliştirmem ve değiştirmem gerekenler. Bir daha yapmamam gerekenler.Pasta işini sevdim yahu ben bu işi yapayım kararım vardır onda. Yani iyi ki ama iyiki vardır kendisi..
Öğütlerim var bir de ilk pastasını yapacaklar için daha profesyonel bi pasta çıkarsınlar diye;
• Pasta yaparken bütün malzemeler tartılır !
• Pandispanya için kullanacağımız un en az 1 kere elenir ve sert un kullanılmaz !
• Damla çikolata pastanın üzerine üzerine konulmaz (bence) !
• Ganaj yaparken krema ve kuvertür çikolata oranı çok ama çok önemlidir !
Sevgiyle kalın..
30 Mart 2018 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Benim ilk pastam bir felaketti. Sanırım bir malzemesini unutmuştum, tamamen hamur çıkmıştı. Ama şimdi fena sayılmam. Fotoğraftaki pasta da süper görünüyor.
YanıtlaSilO sizin güzel görüşünüz :) Bloglarımızda pastalarımızı da takip edelim o zaman fikirleşmek güzeldirrr :)
Sililk pastanı nasıl yapmıştın yaniii, evde, mutfakta, yalnız mııı, öyle miydiii, tarifi netten mi almıştın, yoksa bir akraba mııı, arkadaş mıııı :)
YanıtlaSilİlk pasta kursuna gittiğim gün eve gelir gelmez yaptım :) tarif internettendi. Evde mutfakta yanlız yapmıştım :) işime kimse karışsın istemem 🙈🙈
Sil